Hells Angels-medlem lot seg avhøre om beslag

Mannen, som var leieboer i et hus på Høn i Asker da han ble pågrepet tidlig i mars, er en av fire menn som er siktet i forbindelse med et beslag av hele 10 kilo amfetamin. Stoffet ble gjort i en svenskregistrert Audi 100 som ble kontrollert på Svinesund da den var på vei inn i Norge.

Nektes innsyn

På grunn av at 39-åringen har nektet å la seg avhøre er mange av dokumentene i saken klausulert. Det betyr at hverken de andre forsvarerne eller deres klienter har fått innsyn i dem.
– Han avhøres i dag, bekreftet politioverbetjent Dag Eirik Ekeli mandag.
Hva 39-åringen forklarte til politiet er ukjent.

Det politiet jobber mest med i saken nå er avhør og analyser av teledata for å kartlegge et eventuelt samarbeid mellom de fire siktede i saken.
Den beslaglagte narkotikaen er til analyser i laboratoriet hos Kripos.
– Vi venter på nøyaktig mengde og styrke, opplyser politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe.

På bakgrunn av de manglende avhørene av 39-åringen er politiet fortsatt tilbakeholdne med informasjon i saken som startet med at politiet satte inn store ressurser med å følge med på hva 39-åringen hadde fore.



Rettssak til vinteren

Det arbeidet gjorde at politiet i samarbeid med Tollvesenet i mars kunne gjøre beslaget. Politiet ønsker ikke å si noe om hvilke metoder de brukte for å følge med på hva 39-åringen drev med.
– Vårt mål er å avslutte etterforskningen i september, sende saken til statsadvokaten i høst og få den opp for retten til vinteren, sier Lisbeth Ravlo Backe.

Norway - BS.

Comments