Ville betale for å få siktet løslatt

Kausjon er svært uvanlig i norsk rettspleie.Men i dag kan HA avsløre at penger er forsøkt tilbudt i domstolen som sikkerhet for å få løslatt den ene dansken som sitter fengslet i Semou-saken. Dansken det gjelder er ikke mannen som er medlem av Hells Angels, men den andre – en mann i slutten av 20-årene.


OPP MOT 100.000
Tidligere i vinter, får HA opplyst, var noen villige til å legge 30.000 kroner på bordet for å få løslatt dansken.Mannen skal selv også ha vært villig til å levere inn passet sitt av norske myndigheter, men tilbudet om kausjon ble avslått. Etter det HA får opplyst skal det siden ha vært gjort forsøk på å «friste» norske myndigheter med å stille opp mot 100.000 kroner i kausjon, men også dette er blitt avvist. Også politiet har protestert på bruken av kausjon i stedet for varetekt i denne saken. De norske domstolene har sagt seg enige med politiet i dette, og avvist ethvert tilbud.


HØRTE RYKTER I FENGSLET
Etter det HA er kjent med skal den andre som sitter fengslet, Hells Angels-medlemmet, ha hørt rykter i fengslet der han sitter i varetekt om at den andre medsiktede for Semou-overfallet allerede var løslatt etter en kausjon på rundt 100.000 kroner. Noe som altså viste seg å ikke stemmer.


BLIR SITTENDE
Da Hedmarken tingrett 24. februar forlenget varetektsfengslingen av dansken med ytterligere en måned, var ikke kausjon noe tema.Domstolen mener det er fare for at mannen vil rømme landet og bli borte dersom han skulle bli løslatt.Det samme mener domstolen om det fengslede Hells Angels-medlemmet.HA er ikke kjent med at det er opplysninger om at også han har forsøkt å tilby penger som garanti for å bli løslatt fra varetekt.


Norway - HA.

Comments