To skutt og drept på café i Sveits

<p>ÅSTEDET: Krimteknikere jobber med å sikre bevis på Café 56 der to menn ble skutt og drept torsdag kveld.</p>
ÅSTEDET: Krimteknikere jobber med å sikre bevis på Café 56 der to menn ble skutt og drept torsdag kveld.
Foto: Sebastien Bozon, AFP


Sveitsisk politi er på jakt etter to menn som har skutt tre personer på en café i Basel. To døde, og den tredje personen er kritisk skadet.

Ifølge den sveitsiske avisen Basler Zeitung gikk to menn inn på Café 56 i Basel klokka 20.15 torsdag kveld. De åpnet ild mot gjester, og to personer er ifølge politiet drept og én alvorlig skadet.

Til tross for at det umiddelbart ble igangsatt en storstilt politijakt, klarte gjerningsmennene å komme seg unna, skriver avisen. Gjerningsmennene er fortsatt på frifot, og politiet mener du har løpt i retning togstasjonen i nordvestlige byen.Ingen andre i lokalet skal ha blitt fysisk skadet i skytingen. Politiet ble varslet av personer på stedet og kom raskt til. De tok seg av den skadede og forsøkte uten hell å gjenopplive de to andre.


 <p>SKADER: Vindusrutene har flere skuddhull i seg etter den fatale skytingen på Café 56 i Basel.</p>
SKADER: Vindusrutene har flere skuddhull i seg etter den fatale skytingen på Café 56 i Basel.
Foto: Sebastien Bozon, AFP


Politiet har ikke noen teori om motivet for skytingen, men sier til nyhetsbyrået AP at det ikke dreier seg om terrorisme.
– Dette er en lokal hendelse. Det har ingenting med islamister eller terror å gjøre, sier en politikilde til nyhetsbyrået.


Café 56 pleide å være tilknyttet narkomiljøet og den kriminelle underverdenen i Basel, men etter et eierskifte for flere år siden er det ifølge Basler Zeitung blitt en helt vanlig kafé. Bilder fra stedet viser flere skuddhull på vindusrutene på cafeen, som ligger i gaten Erlingstrasse.


Skyteepisoder forekommer svært sjelden i Sveits, skriver AFP. Folk som har gjennomført militærtjeneste har imidlertid lov til å oppbevare våpen hjemme. Ordningen har blitt kritisert ved flere anledninger tidligere. I Sveits bor det åtte millioner mennesker, og det anslås å ligge to millioner våpen rundt i sveitsiske hjem, ifølge AFP.


Sveits - VG.

Comments