Vurderer skjerpet sikkerhet rundt Cappelen etter Jensens forklaring

Informant «GT 007» ble blåst i Oslo tingrett. Ifølge Eirik Jensen tok politiet hasjpartier fra Bandidos og Hells Angels etter tips fra Gjermund Cappelen.


Fortsatt isfront i Oslo tingrett. Erik Jensen (t.h.) forklarte seg onsdag i detalj om sitt 20 år lange forhold til hasjimportøren Gjermund Cappelen. FOTO: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Det var knyttet stor spenning til Jensens forklaring i retten onsdag om sitt 20 år lange samarbeid og kjennskap til Cappelen.
– Vi forsto tidlig at Gjermund Cappelen var en person med unik innsikt, spesielt i lukkede miljøer, også utenfor landets grenser. Muligens er han en av de beste kildene vi har hatt, sa Jensen.


Politimannen og hasjimportøren møttes for første gang våren 1993, da Jensen pågrep Gjermund Thorud, som han het den gangen, med 93 gram hasj.


– Han bidro til et stort antall oppklarte saker i inn- og utland, forklarte han og opplyste om beslag av narkotika knyttet til kriminelle motorsykkelklubber og et hasjparti på 2,5 tonn som skulle til den danske fristaden Christiania.

Taust fra MC-klubber

I de kriminelle miljøene kan det å bli kjent som tyster eller politiinformant få alvorlige konsekvenser.
Aftenposten oppsøkte onsdag lokalene til både Hells Angels og Bandidos i Oslo, men ingen av motorsykkelgjengene ønsket å kommentere opplysningene som fremkom i retten.


Cappelens sikkerhet vurderes nå fortløpende både ved Ila fengsel og av Bærums-politiet, får Aftenposten bekreftet.

Comments